23/3/09

Seguint la petjada dels clàssics

Seria una gran equivocació creure que les civilitzacions grega i romana formen part del passat i, per tant, que no tenen res a veure amb el present. La cultura clàssica ha sigut i continua sent font d'inspiració per a molts: publicistes, arquitectes, dissenyadors, escriptors, músics, etc.
El que us proposo és que busqueu la petjada dels clàssics en diferents àmbits en què els podeu trobar. Hi haurà un concurs per cadascun dels àmbits proposats, amb els seus respectius jurats i premis (em reservo delatar quins seran els premis).
Trobareu més informació en la presentació que teniu seguidament. I recordeu que qui quaerit, inuenit!
Ànims i molta sort en la recerca.
concurs_clàssiques

concurs_clàssiques mireiagdg

20/3/09

Per què estudiem llengües clàssiques?

"...sense aquestes llengües correm el risc de quedar-nos buits de cultura, sense paraula."
Recentment ens ha deixat en Joan Castellanos, professor de grec i traductor d'obres cabdals de la literatura grega com l'Èdip rei de Sòfocles i la Teogonia d'Hesíode (ambdues obres les podeu trobar a la col·lecció l'Esparver Clàssic de La Magrana). A mode d'homenatge, us deixo aquí un article seu que es va publicar a la revista Auriga i que, penso, recull molt bé els motius pels quals és important l'estudi del llatí i del grec, cosa que ell va defensar fermament. Us convido a llegir-lo i a extreure'n les vostres conclusions.


L'estudi de les llengües clàssiques
L'estudi de les llengües clàssiques mireiagdg